De kracht van wandelen

Het begint met een eerste stap

Diverse wandeltrainingen als Mindful Walk en PowerWalk

De kracht van wandelen!

 Hippocrates gaf eeuwen geleden al aan: ‘Wandelen is het beste medicijn.’ En voor iemand die wandeltrainingen geeft, klinkt dit als muziek in de oren.

 Wandelen is niet alleen een fysieke inspanning, het werkt mentaal ook door. Als wij in beweging zijn, is ons hele lijf in beweging. Van onze hersenen tot aan onze kleine teen. Wandelen is stressverlagend, waardoor je meer tot rust komen. Je creativiteit komt weer tot bloei en je ziet nieuwe mogelijkheden! Voor mij een hele goede reden om de coachingsgesprekken tijdens een wandeling te houden.

Daarnaast geef ik ook nog andere wandeltrainingen, zoals: 

 * Mindful Walk: Mindful walk is wandelen op een ontspannende én effectieve manier. Een manier van bewegen met aandacht voor bewustwording, focus op ademhaling en bovendien met plezier. Met een Mindful Walk ervaar je meer energie, meer focus, meer aandacht en bovenal zorgt het voor ontspanning.  
Je leert de mindfulness- en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het wandelen toe te passen, maar in je hele leven. Ook als je niet aan het wandelen bent.

 * PowerWalk: PowerWalken is een intensieve manier van bewegen, waarbij je in een stevig tempo doorwandelt en je je armen intensief meebeweegt. Op deze manier gaat je hartslag zodanig omhoog, dat je conditie ongemerkt verbetert. Door de krachtoefeningen die we tussendoor doen, worden je spieren sterker en werken we ook aan een verbeterde houding.

Met Powerwalken hou je altijd 1 voet aan de grond, waardoor het minder belastend is voor je gewrichten. Iedereen kan het dus doen!

Zowel de Mindful Walk en PowerWalk kunnen individueel als in groepsverband. 

 

Wat zeggen deelnemers

"Goed voor lichaam en geest."

"Het is inspannen en ontspannen tegelijk."

"Fanatiek wandelen met tussendoor balans- en krachtoefeningen, super combinatie."

"Lekker een uur lang bezig in de natuur"

"Ik raad het iedereen aan, zo leuk"

"Het hardlopen ging niet meer maar PowerWalken is zo'n goed alternatief!

Met wandelen heb je altijd voet aan de grond!

You don’t have to see

the whole staircase

Just take the first step

-Martin Luther King jr.

Wacht niet langer. Start vandaag met het zetten van jouw eerste stap!