Andrea Hofsté

Eigen huis op orde

De afgelopen weken zijn we massaal aan het klussen gegaan met z’n allen. Heel veel huizen zijn opgeruimd of verbouwd, een likje verf op de kozijnen,  tuinen zijn flink gesnoeid. Kortom er is flink onderhoud gepleegd. Maar hoe zit dat met ons eigen lijf? Het huis waarin we leven? Heeft dat de aandacht gekregen?
Hoe kan het nu dat we beter zorgen voor onze materiële spullen, dan voor ons eigen lijf? Terwijl dat laatste toch hetgeen is waar we levenslang in wonen. Wat eigenlijk de kwaliteit van ons leven bepaalt, de kwaliteit van ons gezonde oud worden.

Daar waar de abonnementen bij de sportschool en de sportvereniging on hold zijn gezet, heeft Netflix er een record aantal nieuwe abonnees bij gekregen. De fiets is ingeruild voor de bureaustoel aan de keukentafel en we hoeven bijna niet meer op te staan voor ons eten en drinken. Dan is het niet gek dat er een nieuw woord is ontstaan, nl. de Corona-kilo’s. En ik denk dat iedereen snapt dat dit niet kilo’s zijn die er vanaf zijn gegaan.

Het is zeker enorm belangrijk om maatregelen te treffen die voorkomen dat het aantal zieke patiënten de pan uit stijgt, maar ik heb naast de woorden virus en vaccinatie een ander V-woord heel erg gemist, namelijk VITALITEIT! Het is minstens zo belangrijk om hier aan te werken!
De combinatie van gezonde voeding, slim bewegen, op de juist momenten ontspannen en vooral bewust zijn van wat je doet, zorgen er voor dat jouw huis goed onderhouden blijft. Het is nú investeren in jouw vitaliteit die voor levenslang onderhoud zorgt. Hoe dan? Een kleine greep uit een aantal gezonde gewoontes die je gemakkelijk in kan voeren zijn:

  • Kies voor verse groentes: hiermee voed je je lichaam in plaats van het alleen maar te vullen.
  • Ga ’s avonds voordat je op de bank ploft eens een heel eind wandelen. De combinatie van in beweging zijn en frisse lucht zorgen voor ontspanning.
  • Leg ’s avonds de schermpjes eens weg. Het blauwe licht van de lcd-schermen remt de aanmaak van ons slaaphormoon melatonine af.
  • Begin de dag eens met op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Deze bewustwording zorgt voor een positieve mindset.
  • Douche koud af: een geweldige boost voor lichaam én geest.

Wil je nog meer tips zodat je nog meer uit je vitaliteit kan halen, dan help ik je daar graag mee. We kijken samen naar een voor jou op maat gemaakt leefstijlplan, zodat we jouw huis op orde krijgen.